top of page

ЗА ГЪБИТЕ

compressed_za_gybite2-1024x683.webp

Кордицепс

Гъсеницата-зеленчук

Кордицепс е известна още като гъсеничната гъба или  Cordyceps sinesis.

От най-древни времена наричана най-силния природен антибиотик, “тоник за белите дробове„ и природен афродизиак, тя дарява организма с много енергия и добро настроение.

Най-щироко използвана от лечителите на Изтока, при настинки възпаления и алкализиране на организма.

В природата расте по високите места в Тибет, където тибетските бикове я използват за храна и получават много енергия и кислород  за да пренасят товари, изкачвайки се по високите хребети, където въздуха е много раазреден и беден на кислород.

Гъбите за този продукт са отгледани в специално регулирани съоражения и под  GMP контрола (добрите производствени практики).

С високото си съдържание на метаболити, включително бета-глюкани и други полизахариди, нуклеозидни производни, фитостероли (включително ергостерол – провитамин D2), протеогликани и ензими, гъбата Кордицепс набира все повече известност, широко приложение и се превръща в неизменна част от нашето ежедневие.

Ганодерма​​

Царицата на гъбите

„Царицата на гъбите„ както е наречена в Китайската фармакопея, където е поставена на първо място. Известна повече от 5000 години с това, че дарява организма с младост и дълголетие.

Можете да я откриете под рзлични имена като Рейши или Лингжи, а в природата тя подбира между 250 дървета едно за да пусне своите спори. Тя е от семейството на така наречените витални гъби и не може да бъде консумирана в суров вид поради факта, че има структурата на дърво.

Използва се екстракта от нея, получен чрез дълбоко замразяване, като коктейл от полизахариди, органичен Германий и широка гама от минерали и хранителни вещества, които помагат на тялото да се освободи от токсините, алкализира и почиства кръвоносните съдове и подпомага организма за бързото му оздравяване.

Ганодерма_compressed-768x510.webp

ЕТАПИ НА ОТГЛЕЖДАНЕ НА DXN ГАНОДЕРМА

compressed_za-gybite1-768x510 (1).webp

Херициум​

Гъсеницата-зеленчук

Херициум (LIONS MANE) Преведено от английски-Hericium erinaceus е гъба, която е годна за консумация и в същото време принадлежи към групата на лечебните витални гъби.

Вирее в горите на  Северна Америка, Европа и Азия, и може да бъде идентифицирана по дългите висулки, които се появяват по дърветата от където произлиза и името и Лъвска грива или Маймунска глава.

Популярен деликатес, който може да бъде консумиран и приготвен след термична обработка, тази гъба е много известна и със своето въздействие върху нервната система и наречеа още тоник за нервите, тъй като подпомага бързото възстановяване на клетъчна обвивка на нернните окончания и допринася за концентрацията и мисловния процес.

Неизменна част от здравословната диета ,доброто храносмилане и бистра мисъл с позитивна нагласа Херициум ще промени ежедневието Ви и устойчивостта на организма при стрес и напрежение.

bottom of page